Een drukke baan, kinderen die je hulp en aandacht vragen en dan ook nog die gezellige stuiterbal bij jullie in huis? Dit zal niemand als muziek in de oren klinken. Daarom wil ik jullie graag helpen met dat ene aspect van die stuiterbal.

De dagopvang kan een helpende hand zijn bij het kwijt kunnen van energie, het socialiseren van jonge pups en/of pubers en tevens heb jij daarmee even een dagje je handen vrij voor andere dingen. Ook is dit een goede manier om jullie viervoeter kennis te laten maken met de hondentaal die, wij als mensen, ze niet kunnen leren. Dit kan positief effect hebben op het passeren van andere honden tijdens een wandeling en het zelfvertrouwen van je hond. 

Iedere dag zie ik de honden groeien op sociaal gebied. In een groep kunnen zij tussen soortgenoten leren of andere graag mee willen doen met een spelletje, liever even voorzichtig snuffelen maar natuurlijk ook spelenderwijs bepalen wie er boven wie staat. Omdat dit iets is wat bij een wandeling of thuis nagenoeg niet voor zal komen voor de meeste honden geef ik jullie graag de mogelijkheid om je hond hiermee te laten kennismaken. Voor alle verschillende karakters in de groep verzorg ik graag een onvergetelijke dag. Dit doe ik doormiddel van observatie van ieder individu en het aanpassen van de manier van belonen en corrigeren hierop. Daarmee streef ik elke dag naar een relaxte en veilige omgeving binnen een zo stabiel mogelijke groep. 

In de omheinde speelweide krijgt iedere hond de mogelijkheid om vrij rond te rennen, te graven en rollen in het zand. Ik maak geen gebruik van riemen wanneer de honden in de speelweide zijn wat zorgt dat er daardoor geen extra spanning kan worden veroorzaakt. Het komt namelijk wel eens voor dat een hond tijdens een wandeling aan de riem ander gedrag laat zien dan wanneer hij/zij vrij kan rondlopen. De riem kan de hond dan extra steun bieden waardoor de hond zich sterker voelt, maar kan ook het gevoel wegnemen van bewegingsvrijheid. Hierdoor kan dit in een ontmoeting spanning veroorzaken en daardoor ongewenst gedrag. In de speelweide leren honden dus dat zij enkel op zichzelf zijn aangewezen wat helpt het zelfvertrouwen van de hond op te bouwen.

Pup of puber

Zoals eerder vermeld kunnen ook de pups en pubers terecht. Door de volwassen honden die vaker langskomen leren zij ook op hun eigen manier grenzen aangeven. Daarnaast ook niet geheel onbelangrijk: de grenzen van andere honden kennen, maar ook dat zij niet bang hoeven te zijn voor de grotere honden. Iedere dag opnieuw kunnen zij het vertrouwen opbouwen ten opzichten van de grote viervoeters die laten zien dat zij geen bedreiging voor hen vormen. Hierbij moet soms wel uiteraard eens een handje worden geholpen om te zorgen dat het voor de pups niet te snel gaat, maar die begeleiding geef ik ze graag! Ook worden extra rustmomenten in de dagindeling toegepast zodat ze voldoende de tijd hebben om alle indrukken te verwerken. Dit wordt bij iedere pup op de hoeveelheid energie en het kunnen verwerken van de prikkels aangepast.

Praktische info

Het inplannen van de dagopvang is mogelijk van maandag t/m vrijdag. 

Bij een dagje ravotten en spelen zit geen voer inbegrepen. Wel mogen jullie dit zelf meegeven.

Belangrijk is dat het dierenpaspoort wordt meegegeven met daarin de verplichte cocktail-enting (jaarlijks Ziekte van Weil, eens per drie jaar Hondenziekte, Besmettelijke Leverziekte en Parvo). De enting voor kennelhoest (Bordetella/Parainfluenza) is niet verplicht.

Anderzijds is het natuurlijk nog fijner om een titerbepaling te zien, omdat dan niet onnodig bacteriën of virussen worden toegediend. Je leest hier wat een titerbepaling inhoud. 

Tarieven

Prijs
Eén vaste dag per week € 16,00
Twee of meerdere vaste dagen per week € 15,00
Losse dag € 19,50

*Prijswijziging per 1 juli 2024! De nieuwe tarieven vindt je hier.

Prijswijzigingen voorbehouden.

Prijzen zijn inclusief 21% BTW per dag en per hond.