Honden zijn groepsdieren en vinden het daarom niet fijn om veel alleen te zijn. Nu hebben sommige honden niet zo zeer de behoeften aan soortgenoten maar iedere hond wordt blij van gezelschap. Of dat nu een ander dier is of zijn mensen zijn. De dagopvang biedt een afwisseling op jullie huiselijke omgeving en kan voor jouw hond écht een dagje erop uit zijn.
Voldoende beweging en mentale uitdaging houdt je hond scherp en vitaal. Actief zijn kan zorgen voor een goede conditie en sterke spieren, waarnaast mentale uitdagingen de basis leggen voor het scherp houden van de zintuigen en het denkvermogen. In een gezellig groepje kan jouw hond met zijn vaste maatjes hier een dag volop mee bezig zijn.
"Gelukkig is dat voor mijn inmiddels heel goed te herkennen."
In tegenstelling tot wat vele denken, is sociaal gedrag echt iets wat iedere hond moet leren. Net zoals kinderen die een taal leren spreken door hun ouders, kunnen honden ook de juiste taal leren spreken én begrijpen door hun soortgenoten. Wel is het heel belangrijk dat die soortgenoten de hondentaal ook juist geleerd hebben, om de voorkomen dat er miscommunicatie ontstaat.
Doordat het voor ons mensen soms lastig te zien is of iets nu écht spelen is, of bijvoorbeeld te snel gaat voor één van de honden, is het ook moeilijk te herkennen of je in moet grijpen of ze gewoon lekker hun gang kunt laten gaan. Met de jaren aan ervaring tussen groepen honden is het voor mij inmiddels goed te pijlen wanneer een spel voor beide honden een feestje is, of wanneer ik ze even een handje moet helpen door bijvoorbeeld het spel te doorbreken. Soms gaan dingen nu eenmaal te snel voor de één, en vergeet de ander daar uit enthousiasme op te letten. Gelukkig is dat voor mij inmiddels heel goed te herkennen.
De eerste dag
Jonge honden en pups wennen makkelijk en snel aan nieuwe dingen. Wanneer je hond wat ouder is hebben zij daar vaak meer tijd voor nodig of wat meer moeite mee.
Als jouw hond eenmaal op zijn gemak is bij jou in huis, is het inplannen van zijn eerste dagje Casa een goede volgende stap. Wanneer je hiermee niet te lang wacht zal jouw hond snel zijn plekje in de opvang vinden en kunnen we hier samen een goede basis mee leggen. In het meest ideale geval is jouw hond tussen de 14 weken en een half jaar oud tijdens zijn eerste dagje opvang.
Belangrijke prikjes
Alle honden die de dagopvang bezoeken dienen aantoonbaar voldoende antilichamen te hebben voor Parvo, de ziekte van Carré en Hepatitis. Hiervoor zijn twee mogelijkheden:
1
U laat minimaal eens in de drie jaar (of eerder op advies van de DA) uw hond enten tegen bovenstaande ziekten. Deze enting wordt ook wel de 'cocktail-enting' genoemd en is de standaard enting die jouw hond krijgt.
2
U laat het aantal antilichamen in het bloed van uw hond testen doormiddel van een titerbepaling. Op basis daarvan zal de DA u advies geven of een enting wel/niet noodzakelijk is, om ervoor te zorgen dat uw hond voldoende is beschermd.
Voor honden die de dagopvang bezoeken is de vaccinatie tegen de ziekte van Weil (Leptospirose) niet verplicht. Bij het brengen van uw hond bent u zich er dus van bewust dat er honden aanwezig kunnen zijn die hiervoor niet geënt zijn.
Jij bent het baasje dat nét dat beetje extra aan je hond gunt
Je weet dat het voor je hond belangrijk is om sociaal contact te hebben. Je gunt het jouw hond om een goede basis te leren waar jullie voor de rest van zijn leven plezier aan hebben.
Weg met dat schuldgevoel
Want je vindt het helemaal niet prettig om je hond een dag alleen te laten terwijl jij op je werk druk bezig bent. En wanneer je thuis komt na een lange dag komt die grote wandeling soms ook helemaal niet zo lekker uit.
Het maakt jou blij als je hond voldaan zijn mand in kruipt.
Want na een dag vol spelen en rennen is dat wat jouw hond het liefste wil. En soms zelfs ook de dag daarna nog. Eigenlijk heb je dus dubbel plezier van een dagje Casa.
De centjes
Het abonnement | Prijs |
---|---|
Eén dag per week | € 20,00 |
Twee of meer dagen per week | € 19,00 |
Prijswijzigingen voorbehouden.
Prijzen zijn inclusief 21% BTW per dag en per hond.
Dit kun je verwachten
Nadat je je aanvraagt hebt ingestuurd neem ik persoonlijk contact met je op. We zullen dan bespreken wat de mogelijkheden zijn en vanaf wanneer jouw hond voor zijn eerste dagje mag langs komen.
Omdat je natuurlijk super benieuwd bent naar waar jouw hond dan mag spelen en rusten, en ik jou en je lieve viervoeter ook graag van te voren eens ontmoet, zullen we samen kijken naar een passend moment voor een rondleiding. Samen met je hond mag je dan komen kennismaken met mij en laat ik jullie de binnen- en buitenverblijven zien. Mocht er voor jou nog iets niet duidelijk zijn is er ook ruimte om je persoonlijke vragen aan mij te stellen.
Wil je zeker zijn van een plekje?
Momenteel is er vanwege vele aanvragen een wachtlijst voor sommige dagen. Wil je er dus zeker van zijn dat je hond over een tijdje terecht kan in de opvang, dan kan het verstandig zijn om alvast eens contact op te nemen.
Laat me iets weten, dan kijk ik graag wat ik voor je kan doen. Hopelijk zie ik jouw en je hond snel!
Inkijkje in een dagje Casa
Omdat honden gewoonte dieren zijn houden we iedere dag dezelfde routine aan. Door deze regelmaat ontstaat er rust in de groepen en voelt iedere hond zich zo veel mogelijk op zijn gemak.
Een eerste dagje vol nieuwe indrukken kan voor sommige honden best vermoeiend zijn. Wanneer ik merk dat het voor jouw hond even genoeg is, kan ik hem wat extra rust bieden. Ik neem je hond dan even mee naar binnen zodat het niet te veel voor hem wordt. Op die manier zorgen we dat zijn eerste indruk zo goed mogelijk is. Na een tijdje, wanneer alles wat meer gewoon is, mag hij dan lekker met de rest van de hondjes buiten zijn.
Wie ben ik
Als 21 jarige besloot ik het unieke aanbod dat ik kreeg aan te nemen, en zo begon mijn avontuur als onderneemster in de hondenbranche. In het eerste jaar bood ik dag- en nachtopvang samen met een heel aantal helpende handen. Maar ik kwam er al snel achter dat dit niet bij mij paste.
Op een nieuwe locatie, aan huis, besloot ik het daarom anders te doen. Enkel hondjes die wekelijks kwamen spelen en zo de kans kregen om Casa te beschouwen als hun tweede thuis. En dat gebeurde... voor inmiddels meer dan honderden honden heb ik een tweede thuis kunnen bieden waardoor al hun baasjes met een gerust hart een dag van huis kunnen zijn.
Zo heb ik ook met iedere hond een band kunnen opbouwen, en dat voelt zo fijn!
Ik vind het belangrijk dat jouw hond zich goed voelt en ben daarom ook niet bescheiden in het geven van tips op het moment dat ik denk dat we het voor jouw hond daarmee net een stukje fijner kunnen maken. Anderzijds vind ik dat we ook eerlijk moeten blijven naar onszelf en onze honden, en dat betekend soms ook verwachtingen bijstellen. Dan valt het soms misschien juist mee, maar kan het ook wel eens tegenvallen.
Mijn visie is gebaseerd op al mijn ervaringen maar ook op wetenschappelijk onderzoek. Tegenwoordig kunnen we veel conclusies trekken aan de hand van onderzoeken rondom de emoties, het gedrag, de voeding of de medische ingrepen die bij honden worden gedaan. Ik streef ernaar om middels lezingen, boeken of opleidingen op de hoogte te blijven om zo jou en je hond zo goed mogelijk te kunnen begeleiden of adviseren waar nodig. Zie ik je snel?
Liefs Anne